طرز تهیه 6 نوع غذا با انار دون که عاشقش میشی
خلاقیت و سلیقه در آشپزی به خلق غذاهای جدید با طعم فوق العاده منجر می شود. در مناطق زیادی از ایران غذا با انار دون در سبک ها و طعم های مختلف درست می شود. در هر صورت اگر تا بحال با دانه های انار غذایی درست نکرده اید حتما یکی از دستورات غذایی که در ادامه عنوان می کنیم را امتحان کنید تا عاشق طعم و مزه آن شوید.
غذاهایی که با انار دون درست می شوند مربوط به خطه خاصی نیستند. چون در بیشتر شهرها غذاهای اختصاصی خاصی با دستورات متفاوت پخت می شوند. اما در شهرهای شمالی تنوع بیشتری دارند. در ادامه این مطلب از قطره باران با چند دستور غذا با انار دون آشنا می شویم.
خورش انار دون غذایی متفاوت و مجلسی
همانطور که گفته شد غذا با انار دون به سبک ها و شیوه های مختلفی پخته می شود. تهیه خورش مرغ ناردونی یکی از روش های استفاده از انار در غذاست که مربوط به خطه شمالی کشور است. به جای مرغ در این غذا می توان از گوشت بوقلمون، غاز یا اردک هم استفاده کرد.
برای تهیه این غذا هم می توان از دانه انار خشک شده استفاده کرد و یا در فصل پاییز و زمستان با انار تازه آن را درست کرد.
در این غذا به سیر، پیاز، ران یا سینه مرغ، اب انار، دانه انار، رب انار، رب گوجه، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن نیاز است. تمام مواد به غیر از دانه های انار را در ابتدا اضافه کرده و اجازه دهید مرغ کاملا بپزد. بعد از پخت دانه های انار را اضافه نموده و صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد.
رسپی غذا با انار دون و بادمجان
رسپی غذا با انار دون بسیار متفاوت است و از آنجایی که ذائقه ها یکسان نیستند در نتیجه می توان مواد اولیه غذاها را کم یا زیاد کرده و یا بر اساس سلیقه خود مواد را جایگزین نمود. ناردون با بادمجان رسپی دیگری است که می توانید امتحان کنید و از طعم متفاوت و جذاب آن لذت ببرید. برای تهیه این غذای خوشمزه شما به سینه یا ران مرغ، بادمجان به تعداد نفرات، یک عدد انار ترش، رب انار، رب آلوچه، رب گوجه، پیاز، سیر، آب جوش، گردوی خرد شده یا آسیاب شده و نمک و فلفل و ادویه جات نیاز دارید.
در این غذا باید بادمجان ها به صورت درسته سرخ شوند. بعد از سرخ شدن بادمجان ها تکه های مرغ را کاملا سرخ می کنید. سیر و پیاز را با ادویه جات و رب گوجه و آلوچه سرخ کرده و مرغ و بادمجان را اضافه کنید. بعد گردو خرد شده و آب را اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا غذا کاملا بپزد و گردو روغن پس دهد.
نیم ساعت آخر انار دون را اضافه نمایید. این غذا هم با پلو و هم با نان مصرف می شود و طعم ترش و خوشمزه ای دارد. در این دستور غذایی می توانید رب آلوچه را حذف کنید تا غذای شما فقط ترشی رب انار و انار دون را داشته باشد.
غذا با انار دون و ماهی
غذا با انار دون و ماهی یک غذای متفاوت با طعم ملس است که با سبک غذایی ایرانی ها بسیار هماهنگ است. اگر همیشه ماهی را با روغن و ادویه سرخ یا کبابی کرده اید پیشنهاد می کنیم یک بار این دستور غذایی را امتحان کنید تا پایه ثابت سفره های شما شود.
برای تهیه این غذای فوق العاده شما به یک کاسه انار دون شده با طعم ملس، ماهی به اندازه تعداد نفرات، سیر، پیاز، آب نارنج، نمک، فلفل و زردچوبه، نعنا خشک و روغن نیاز دارید. ابتدا باید دو طرف ماهی را با نمک، فلفل و زردچوبه کاملا سرخ کنید و بعد به آن آب نارنج اضافه کنید. اجازه دهید ماهی به مدت نیم ساعت با شعله ملایم مغز پخت شود.
بعد باید سیر و پیاز را با هم خرد کرده و تفت دهید. سپس نعناع خشک را با دانه انار اضافه کرده و با شعله ملایم کمی تفت می دهید تا آب اضافی آن خشک شود. بعد یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید با شعله ملایم انار دون غلیظ شود. این سس را هنگام سرو روی ماهی بریزید تا یک ترکیب فوق العاده داشته باشید.
باقالی پلو با بوقلمون ناردون
قطعا همه شمالی ها غذا با ناردون را در لیست غذاهای خود دارند. یکی از غذاهایی که با ناردون دستور فوق العاده ای دارد باقالی پلو با بوقلمون ناردون است که از درست کردن آن پشیمان نخواهید شد. اگر همیشه باقالی پلو را در کنار ماهیچه امتحان کرده اید این بار بوقلمون ناردون بپزید تا طعمی به یاد ماندنی را تجربه کنید.
برای تهیه این غذای شمالی فوق العاده به گوشت بوقلمون، آب نارنج، رب انار، انار دون شده، پیاز، سیر، شوید تازه، نمک، فلفل و ادویه جات، باقالی سبز و برنج نیاز دارید.
ابتدا باید گوشت بوقلمون را با نمک، فلفل، آب نارنج و پیاز خوب بپزید. بعد از پخت گوشت را در روغن داغ سرخ کنید. سپس پیاز را در همان روغن سرخ و به ان انار دون شده را اضافه نمایید. بعد رب انار را اضافه کرده و آبی که با آن بوقلمون را پخته اید به این ترکیب اضافه کنید. اجازه دهید تا سس کاملا غلیظ شود و بوقلمون طعم بگیرد.
در ظرف دیگری برنج را با باقالی، روغن ونمک بپزید و به آن سیر و شوید تازه اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد. این غذا بسیار مجلسی و خوشمزه است و برای مهمانی گزینه فوق العاده ای به شمار می آید.
طرز تهیه غذا با انار دون و بلدرچین
غذا با انار دون و بلدرچین یک دستور ساده اما در عین حال مجلسی است که از لحاظ طعم و شکل فوق العاده است. در تهیه این غذا از بلدرچین، انار دون شده، رب انار، رب گوجه، پیاز، زعفران، قیسی، نمک و روغن و ادویه جات استفاده می شود.
برای اینکه بلدرچین طعم فوق العاده داشته باشد از شب قبل ان را با ادویه جات، زعفران، پیاز و سیر و دارچین استراحت دهید. بعد باید بلدرچین را کاملا با روغن داغ سرخ کنید.
در مرحله بعد پیاز را به صورت کاراملی سرخ کرده و رب انار و رب گوجه را به آن اضافه کنید. بعد قیسی و بلدرچین را به پیاز اضافه نموده و مقداری آب به آن اضافه کنید. بعد با شعله ملایم چند ساعتی بگذارید تا کاملا بلدرچین ها پخته شود. نیم ساعت قبل از خاموش کردن شعله انار دون شده و مقداری زعفران اضافه کنید و اجازه دهید تا سس کمی غلیظ شود. غذای شما حاضر است. این غذا در کنار پلو مصرف می شود و طعم ملس رو به ترشی دارد.
نکات مهم در تهیه غذا با انار دون
تهیه غذا با انار دون به سبک و ذائقه افراد خانواده بستگی دارد. این غذاها با هر نوع اناری چه ترش و چه شیرین درست می شوند. اگر غذاهای خیلی ترش با سلیقه شما سازگار نیست می توانید با اضافه کردن شکر طعم آن را ملس کنید.
برای تهیه این غذاها می توانید به جای انار تازه از دانه انار خشک شده استفاده کنید. ولی زمان پخت انار خشک شده کمی بیشتر است. دانه های انار حتما باید در نیم ساعت آخر پخت به غذا اضافه شوند.